a kedvenc „gyorsételem” a jó
értelemben véve, Csupa szín és íz, mégis egy könnyű fogás és nagyon hamar
elkészül. Több féle tésztával készítettem már hasonlót, de ez és a rizstészta lett
talán a kedvencem. Mehet bele minden féle zöldség, de még előre lepirított
csirkemell falatkák is.
1 csomag vékony üvegtészta (10
dkg)
1 marék zöldborsó
10 - 15 dkg barna csiperke gomba
felszeletelve
1 sárgarépa lereszelve a nagyobb
lyukú reszelőn
angol zeller felszeletelve
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 hüvelykujjnyi gyömbér reszelve
világos szójaszósz
szecsuáni bors
frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál rizsecet
szezámmag
wok olaj
A wokban felhevítettem az olajat,
közben feltettem egy fazékban vizet a tésztának. Az olajba reszeltem a
fokhagymát és a gyömbért, átpirítottam, majd ment rá a gomba. Só, bors, mind a
két féle, pár percig rázogatva pirítottam, majd jött a sárgarépa és a zeller.
Közben már beletettem a tésztát a forró sós vízbe, mert ennek a fajtának 2 perc
kell csak.
A wokba végül belekerült a
zöldborsó is (fagyasztott, így nem sok idő kell neki), jól összeráztam az
egészet és most ment rá a rizsecet és a szójaszósz.
Közben elkészült a tészta is,
gyorsan leszűrtem és szűrőben hagytam lecsepegni.
Utolsó lépésként a tésztát is a
wokba tettem a zöldségek mellé és csipesszel emelgetve amennyire tudtam,
elkevertem, elosztottam a dolgokat. Végül megszórtam szezámmaggal. Azonnal enni
kell.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése