2014. január 27.

Zöldségragu vajas galuskával

A vajas galuska volt a lényeg – ezt szerettem volna enni, mert régebben sokszor volt, de valahogy feledésbe merült. Egy egyszerű mezei tejfölös – tárkonyos zöldségragu leves lett az alap, ebbe kerültek a snidlinges vajas galuskák.



2014. január 23.

Burgonyás lángos sütőben

A lángos remek dolog, ami viszont nagyon nem az... a bő olajban, zsírban sütés. Számomra legalábbis. Minden lehetőséget igyekszem megtalálni, hogy ezt a sütési módot ki lehessen váltani. Sütőben sütve kicsit más, de szerénytelenül úgy is mondhatnám, hogy jobb


2014. január 18.

Csülkös gulyás

Hétvége van és ilyenkor azért főszerepet kap a hús. Ez azonban semmiképpen nem egy hagyományos gulyásleves, sertéscsülökből készült és egy kicsit más a fűszerezése. 


2014. január 14.

Karikás perecek

Hódmezővásárhelyről származik ez a recept, valamikor kemencében sült, jóféle házi zsírral és sok szeretettel, türelemmel készült. Ma is csak így érdemes nekiállni… nem gyorsítható, nem gépesíthető, minden karikát egyedileg kell megformázni.


2014. január 7.

Gnocchi édesburgonyával

Gnocchit még nem csináltam, édesburgonyát sem ettem, úgyhogy jól belecsaptam a közepébe J 2 szép darab édesburgonyát vettem, kb. fél kilót nyomtak, de mire megfőttek és átnyomtam őket, alig maradt belőlük valami L Ezért aztán „rendes” burgonyát is adtam hozzá és így született meg a tökéletes eredmény:


2014. január 5.

Sült ananász

Sok gyümölcs szereti, ha vajban megkaramellizáljuk, némi fűszerrel megbolondítjuk és sülthús mellé tálaljuk. Jöjjön most az ananászos változat, ami szezontól függetlenül, akár hirtelen felindulásból is elkövethető – ahogy az nálunk is történt J
Persze ananász konzervnek azért kell lennie otthon.


2013. december 29.

Káposztaleves nagyon másképp

Kellemes emlékeket idéz fel bennem a frankfurti levesnek nevezett étel és gondoltam egyet, talán egy kicsit újítani kéne rajta. Pontosabban „átfűszerezni”… hogy legyen belőle valami extra, ami most a karácsonyi nagy evészet után még egy kicsit gyomorbarát is.


2013. december 23.

Sajtos rudacskák

Klasszikus, talán régimódi, de azért még mindig szívesen elrágcsáljuk J  Egyszerű és nagyszerű, borozgatáshoz, sörkorcsolyaként, vagy csak úgy.


2013. december 19.

Szilvalekváros "protkó"

Karácsonyra való tekintettel egy kis sütögetés és ez most nem lesz fűszeres :) 
Protkó… a készítéséhez szükséges szerszámról nekem már csak ez jut eszembe J  De kiválóan lehet vele dolgozni. A tésztáját többszöri kísérletezés után véglegesítettem, ez lett a legjobb. A tölteléknél fontos, hogy igazi jóféle szilvalekvárt használjunk, ami kellően sűrű.