A vajas galuska volt a lényeg – ezt szerettem volna enni,
mert régebben sokszor volt, de valahogy feledésbe merült. Egy egyszerű mezei
tejfölös – tárkonyos zöldségragu leves lett az alap, ebbe kerültek a snidlinges
vajas galuskák.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2014. január 27.
2014. január 23.
Burgonyás lángos sütőben
A lángos remek dolog, ami viszont nagyon nem az... a bő olajban, zsírban sütés. Számomra legalábbis. Minden lehetőséget igyekszem megtalálni, hogy ezt a sütési módot ki lehessen váltani. Sütőben sütve kicsit más, de szerénytelenül úgy is mondhatnám, hogy jobb ☺
2014. január 18.
Csülkös gulyás
Hétvége
van és ilyenkor azért főszerepet kap a hús. Ez azonban semmiképpen nem egy
hagyományos gulyásleves, sertéscsülökből készült és egy kicsit más a fűszerezése.
Cimkék:
burgonya,
chili,
fehérbors,
fokhagyma,
HALAS ÉS HÚSOS,
kömény,
LEVES,
NÉGYLÁBÚAK,
paradicsom,
pirospaprika,
sárgarépa,
sertés csülök,
vöröshagyma,
Worchester
2014. január 14.
Karikás perecek
Hódmezővásárhelyről származik ez a recept, valamikor
kemencében sült, jóféle házi zsírral és sok szeretettel, türelemmel készült. Ma
is csak így érdemes nekiállni… nem gyorsítható, nem gépesíthető, minden karikát
egyedileg kell megformázni.
2014. január 7.
Gnocchi édesburgonyával
Gnocchit még nem csináltam,
édesburgonyát sem ettem, úgyhogy jól belecsaptam a közepébe J 2
szép darab édesburgonyát vettem, kb. fél kilót nyomtak, de mire megfőttek és
átnyomtam őket, alig maradt belőlük valami L Ezért aztán „rendes” burgonyát is adtam hozzá és így
született meg a tökéletes eredmény:
2014. január 5.
Sült ananász
Sok gyümölcs szereti, ha vajban megkaramellizáljuk, némi
fűszerrel megbolondítjuk és sülthús mellé tálaljuk. Jöjjön most az ananászos
változat, ami szezontól függetlenül, akár hirtelen felindulásból is elkövethető
– ahogy az nálunk is történt J
Persze ananász konzervnek azért kell lennie otthon.
2013. december 29.
Káposztaleves nagyon másképp
Kellemes emlékeket idéz fel bennem a
frankfurti levesnek nevezett étel és gondoltam egyet, talán egy kicsit újítani
kéne rajta. Pontosabban „átfűszerezni”… hogy legyen belőle valami extra, ami
most a karácsonyi nagy evészet után még egy kicsit gyomorbarát is.
Cimkék:
édeskömény,
fejes káposzta,
fodormenta,
fokhagyma,
gyömbér,
koriander,
kurkuma,
LEVES,
lime,
menta,
petrezselyem,
sárgarépa,
tejszín,
virsli,
vöröshagyma,
zöld chilipehely
2013. december 23.
Sajtos rudacskák
Klasszikus, talán régimódi, de azért még mindig szívesen
elrágcsáljuk J Egyszerű és nagyszerű, borozgatáshoz,
sörkorcsolyaként, vagy csak úgy.
2013. december 19.
Szilvalekváros "protkó"
Karácsonyra való tekintettel egy kis sütögetés és ez most nem lesz fűszeres :)
Protkó… a készítéséhez szükséges
szerszámról nekem már csak ez jut eszembe J De kiválóan
lehet vele dolgozni. A tésztáját többszöri kísérletezés után véglegesítettem,
ez lett a legjobb. A tölteléknél fontos, hogy igazi jóféle szilvalekvárt
használjunk, ami kellően sűrű.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)