Minden együtt van... eper a
hűtőben, krémtúró kikeverve, menta cserépben a balkonon, az új, 12 cm-es mini palacsinta sütő pedig ugrásra készen várja a nagy beavatást ☺
A máskor is bevált egyszerű
palacsintatésztát kevertem ki, úgy gondoltam elsőre ezzel próbálom ki a
vastagabb kis palacsintácskát. Jó is lett, ugyanaz a tészta és kb. ugyanakkora
mennyiség (1 kis merőkanálnyi) mindkét fajta serpenyőbe elég. A nagyban a
normál, vékony palacsinták, a kicsiben pedig a 2-3 mm vastag kis korongok
készülnek el – akár egy időben, váltott dobálással – ahogy ez nálam történt.
A palacsinta tésztához vettem:
2 tojást
2 púpozott mérőlapát finomlisztet
(kb. 20 dkg)
1 mokkáskanál sót
2-3 dl tejet
és annyi vizet, hogy a palacsinta
állag meglegyen.
Hagytam állni 1 óra hosszat, majd
átkevertem és egy kevés vízzel még hígítottam.
Amíg állt a tészta, elkészítettem
a krémtúrót:
25 dkg tehéntúróból
csipet sóból
1-2 evőkanál tejfölből
1 vaniliás cukorból
1 citrom reszelt héjából
porcukorból (ízlés szerint, de
legyen azért édes, mert az eper külön nem kap cukrot)
Az epret csak felszeleteltem és
egy tányérra tettem. A menta friss hajtásait pedig kiszemeltem... csak az
utolsó pillanatban csippentettem le őket.
Tálaltam: a kicsiket megpakolva, a nagyokat pedig megtöltve és felcsavarva.... jó étvágyat !
Hát én most meg tudnék enni két-három (négy-öt) darabot a finom minipalacsintádból! :)
VálaszTörlésNagyon eteti magát, az biztos... :)
Törlés