2014. október 10.

Gorgonzolás színes spagetti

Egy kis nyár még így a végére....  pirosak, zöldek, színek ☺
Kedvelem a különböző színű tésztákat, a spagetti pedig különösen kedvencem. Már csak egy kis friss íz, krémesség kell hozzá és kész is a nyarat idéző könnyű és gyors ebéd.



Hozzávalók:

25 dkg 3 színű durum spagetti
15 dkg koktélparadicsom
néhány brokkoli rózsa
5 dkg Gorgonzola sajt
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt színes bors
olivaolaj

Előkészület:
A koktélparadicsomokat negyedekre vágtam, a fokhagymát pedig nagyon vékonyra szeleteltem. Egy tálba tettem őket, sóztam, tekertem rá egy kevés borsot és meglocsoltam olivaolajjal. Ezt legalább 1 órával az étkezés előtt el kell készíteni.


A brokkoliból néhány rózsát víz fölött meggőzöltem éppen csak annyira, hogy ne legyen nyers.
Amikor kihűltek, a paradicsomhoz kevertem őket.

A tésztát sós vízben megfőztem, egy előmelegített tálba borítottam. Ráöntöttem az időközben levet eresztett paradicsom – brokkoli keveréket. Jól elkevertem és rögtön tettem hozzá a Gorgonzolát is. Ezzel is átforgattam, amíg a sajt el nem olvadt és lágy krémmel be nem vonta a tésztát.


Előmelegített tányérokban azonnal tálaltam.

2 megjegyzés: