2015. december 11.

Káposztasaláta turbózva

Eredetileg egy nagyjából standard Coleslaw lett volna. Ha nem borsózna a hátam az „újragondolt” kifejezéstől, akkor annak nevezném ☺ Elsőként a dresszinget kevertem ki és elég soknak találtam. Mindössze 1 szál sárgarépa meg egy miniatűr káposzta volt lereszelve és nem tetszettek az arányok. Ekkor jött a jól ismert kutakodás. Egy öklömnyi zellergumó és 3 db körte került a kezembe, amikkel már teljesen helyreállt a rend.



Hozzávalók:

1 kicsi fejes káposzta
1-2 db sárgarépa
1 közepes zellergumó
3 db körte (ne legyen túl puha)
½ doboz görög joghurt
1 kiskanál mustár
1 kiskanál majonéz
egy kevés fokhagymapor
2 – 3 teáskanál méz
1 teáskanál sherry ecet
frissen őrölt fekete bors
cayenne chilipor ízlés szerint
hidegen sajtolt repceolaj
petrezselyemzöld

A fűszerezéssel nem kell csínján bánni, mert a belekerülő sok nyers zöldség-gyümölcs felveszi az ízeket. Legyen tehát nagyon intenzív.

Először a dresszinget kikevertem, majd a robotgép nagy lyukú reszelőjével sorjában lereszeltem a hozzávalókat. Ezeket beleforgattam a dresszingbe és ment az egész egy dobozban a hűtőbe.
Egy kis időre feltétlenül szükség van, hogy összeérhessenek az ízek. Utána viszont.... lehet kanalazni húsok mellé, vagy csak magában is.


A tipikus nem szép, de finom kategória. Nem fotogén, vagy csak én voltam ügyetlen, nem tudom, de sebaj ☺ A fő cél most is az volt, hogy gyorsan leírjam, mielőtt elfelejtem.
Update: azóta újra elkészült, almával, szárzellerrel is tökéletes ☺


2 megjegyzés:

  1. EZ finomnak látszik pedig, határozottan!!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) finom is :) De fotós legyen a talpán, aki jó képet csinál az ilyen salátákról :)

      Törlés