Van egy családi tésztanyújtó
gépünk, ami ide-oda vándorol ☺
Rendszerint valaki ráéhezik egy házi gyúrt tészta ételre, boldogan magához
veszi a gépet, aztán ennyiben is marad. Nálunk is többedszerre jár már a gép,
de végre most tényleg használtuk is. A blogon pedig eljött a 250-dik bejegyzés is.....
2 egész tojás
20 dkg finomliszt
csipetnyi só
1-2 teáskanál olivaolaj
hideg víz, ha nagyon kemény a
tészta
25 dkg ricotta
20 dkg fagyasztott leveles spenót
2-3 dkg reszelt Grana Padano
szerecsendió
frissen őrölt fekete bors
só
1 doboz darabolt paradicsom
1 gerezd fokhagyma
bazsalikom
oregano
kakukkfű
frissen őrölt fekete bors
só
A tésztához a lisztet munkalapra
halmoztam és a közepében lyukat képeztem. Ebbe ütöttem bele a tojásokat, megsóztam és elkezdtem összegyúrni. Beletettem
az olajat is, és egy kevés víz is kellett. Alaposan kidolgoztam, jó 15 percig
gyúrtam, majd folpackba csomagolva félretettem pihenni.
A töltelékhez a spenótot forró
sós vízben 1-2 percig főztem, leszűrtem, lecsepegtettem és kihűtöttem. Deszkán feldaraboltam (nem kell nagyon
apróra) és hozzákevertem a ricottához. Beleszórtam a reszelt sajtot is, reszeltem
rá szerecsendiót, sóztam és tekertem rá a borsból. Jól összekevertem és ez kész
is volt.
Olivaolajon megfuttattam a
fokhagymát, ráborítottam a darabolt paradicsomot és még egy kevés vizet is.
Beállítottam az ízeket egy kis sóval, frissen őrölt borssal és jól megszórtam
a zöldfűszerekkel. 10 percig főztem, majd félretettem.
Közben a tészta is kipihente
magát. A géppel több fokozatban nagyon vékonyra nyújtottam (5-ös állás).
Lisztezett felületre fektettem egy csíkot a tésztából, két kiskanállal halmokat
tettem rá a töltelékből és kiszúrtam őket.
Amikor mind készen lettek, sós vízben 4 perc alatt kifőztem őket (ezt a
mennyiséget 2 részletben). Közben megmelegítettem a mártást.
A tésztás tányérba kanalaztam a
mártásból és a tetejére tettem a raviolikat. Fagyasztva szárított bazsalikom
levéllel és reszelt Grana Padanoval megszórva tálaltam.
Nagyon finom ☺
Nagyon finom ☺
Szivesen lettem volna a vendegetek erre a finom ebedre :)
VálaszTörlésÉvi... nagyon örültem volna ennek :) Egyszer hátha.....
Törlés