túróscsuszával szerettem volna...
de volt egy kevés ricottám és akkor inkább a polentát választottam. Ricottás
polenta.... ez maga is egy nagyon kellemes összeállítás és lehet hogy meglepő,
de nagyon egy húron pendült a harcsapaprikásommal ☺
2 szelet afrikai harcsa filé (kb. 25 dkg)
1 kis salotta hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 púpozott kávéskanál sűrített paradicsom
1 púpozott teáskanál pirospaprika
só
1 kis darab chili paprika
100 ml instant polenta
400 ml víz
kurkuma
só
frissen őrölt fekete bors
10 dkg ricotta
A harcsa szeleteket nagyobb
kockákra vágtam, a hagymát pedig egészen apróra. Egy kevés olajon megforgattam
a hagymát a vékonyra szeletelt fokhagymával együtt, majd belekevertem a
sűrített paradicsomot. Elkevertem, félrehúztam a tűzről és megszórtam a
pirospaprikával. Sóztam, tekertem rá egy kevés borsot és mentek is bele a
halkockák.
Jól megforgattam, nagy lángon
pirítottam, végül egy egészen kevés vizet öntöttem alá és fedő alatt hagytam a
halat megfőni (15-20 perc). Mielőtt elzártam, adtam hozzá még egy kevés
pirospaprikát.
Egy másik edénybe olajat tettem,
egy csipetnyi kurkumával ízesítettem, feketeborsot őröltem bele. Néhány
másodpercig sütöttem, majd ráöntöttem a kukorica darát, elkevertem és
felöntöttem a vízzel. Forrás után még pár percig kevergettem a tűzön, majd
félrehúztam és letakartam. Később belekevertem a ricottát is.
Ez most olyan állagú lett, hogy
se nem folyt, se felkockázni nem lehetett. Így aztán egy evőkanállal „galuska”
formákat tettem a tányérra és úgy tálaltam a harcsapaprikással együtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése