Van már palacsinta nap is ☺ Véletlenül mára időzítettem a
palacsinta sütést, ami azért elég gyakori nálunk. A túrós mint standard mellé
egy kis változatosság is került, mert ha már ilyen nap van, akkor legyen!
Sütni csakis zsírral !
Megolvasztottam egy kevés zsírt egy üveg kis kancsóban, abból könnyű adagolni. Egy-két
csepp kell csak a jóféle palacsintasütőbe és mehet rá a tészta.
Töltelékek:
1. Almás
Itt nem is töltelékről van szó,
hanem a sütés végén, amikor már csak 1 – 2 palacsintára való anyag van, abba
belereszeltem egy savanyú (Granny Smith) almát és megszórtam egy kevés
fahéjjal. Így sütöttem, ezek jóval vastagabbak és már csak némi porcukor kell
rá és lehet enni.
2. Citromos
A létező legegyszerűbb, kristálycukor és citrom/citromlé biztos
mindig akad otthon. Nagyon finom, üdítő, amolyan limonádé feelingje van.
3. Mazsolás - túrós
¼ kg túró kikeverve 2-3 evőkanál
tejföllel (függ a túró nedvesség tartalmától) , 4-5 teáskanál porcukorral, egy
csipet sóval, fél marél mazsolával és egy fél citrom reszelt héjával.
4. Mákos
Mint egy miniatűr bejgli..... a
tölteléket lehet az enyémnél gazdagabban is szórni. Csak egyenlő mennyiségű
darált mák és porcukor keveréke, semmi más.
És még lehetne folytatni a sort.... na majd legközelebb ☺
Mind remek! A zsírban sütésedet megfogadom, húsféléket csak azzal készítem, de a palacsintához olajat szoktam keverni és úgy sütni. Mindenképpen kipróbálom :)
VálaszTörlésEgészen más zsírral. Nem kell olaj a tésztába, olvasztott zsírral picit megkenni a serpenyőt és kész. Nincs büdös utána és ez fontos szempont :)
Törlés