nem ennek indult, valami féle
juhtúrós pogácsára vágytam. Találtam azonban a hűtőben egy darab Feta sajtot,
ami már – mondhatni – utolsó pillanatos volt. Vagyis el kellett fogyasztani
mielőbb. Így aztán kicsit átalakítottam az elképzeléseimet és ha már Feta,
akkor oregánó és olivaolaj is....
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2018. február 25.
2018. február 11.
Levendulás almaecetben pácolt lilahagyma
Ilyen egyszerű dolgok esetében mindig elgondolkodom, ugyan
megér-e ez egy blogbejegyzést ? Végül mindig arra jutok hogy igen ☺ Azért, mert így nem feledkezem meg
róla, itt van szem előtt és a sok, új kedvenc sem fogja a fiók mélyére
száműzni. Most, a téli vitaminszűkös időkben különösen kedvelem, mert friss,
mégsem „vendégriasztó”. Az almaecet teljesen megszelídíti. A levendula pedig...
valami különös szimbiózisban létezik a lilahagymával. Talán mert mindkettő lila
☺
2018. január 28.
Pecsenye libamáj zsírjában
„Ráérő nyuggerként kedvenc elfoglaltságom szerdán vagy
csütörtökön (ilyenkor van a legnagyobb választék friss árukból, de nincs tömeg)
reggelenként elmenni a Nagycsarnokba és körülnézni; látok-e valami érdekeset,
valami finomságot, kuriózumot.
2018. január 14.
Alfajores mini
avagy a karamella krém története ☺ Szeretünk spájzolni, mi tagadás.
Szeretek megvenni dolgokat akkor is ha még konkrét elképzelésem nincs is, mire
fogom felhasználni. Így történt a szlovák karamella krémmel is..... ami itt
várt ötletre, ihletre már egy ideje. Ekkor jött az én drága barátnőm, Évi ♥ argentin dulce de leche krémmel töltött aprósüti receptje. Telitalálat.
2017. december 31.
Sonkás brindzás sajttekercs
az úgy történt, hogy egy nagyobb
darab (jó nagy darab) finom óvári trappista sajtunk maradt. Pogácsa
természetesen készült, de kellett még valami.... a sajttekercs, amit húsvétkor
kóstoltam, de magam még nem készítettem. Eddig.
2017. december 28.
Mézes mustáros lazacfilé tört fehérbabbal
Így karácsony után, szilveszter
előtt nem árt egy kis szusszanás, kajailag sem.
Könnyű és gyors ebéd készült tegnap..... 15 perc, de tényleg ☺ Nem úgy Jamie-nél.... nem kell
stáb, aki a kezem alá dolgozik. Mégis királyi lakoma lesz, ígérem ☺
2017. december 18.
Linzer
most karácsonyra, jó sok
citromhéjjal és citromlével megspékelve. Dobozva zárva is omlós marad, ezt
keresgéltem már egy ideje. A hab a tortán pedig a barackpálinkával „ízfokozott”
sárgabarack lekvár.... Most az ünnepi
kiszúrókkal, de bármikor, bármivel.
2017. december 10.
Gesztenyés alagút
ez egy igen régi találmány lehet,
nagyon sokszor és sok helyen találkoztam már vele. Most egy szülinap és névnap
közötti, nem mellesleg adventi hétvége koronája lett. Úgy voltam vele, hogy
megsütöm a piskótát, aztán annak állagától függ majd a végső megjelenési forma.
Annyira lágy, rugalmas és hajlítható lett végül, hogy adta magát az őzgerinc
formára alakítás.
Cseh vadas
Csehországi kirándulásaink
alkalmával ismerkedtünk meg ezzel a klasszikus cseh specialitással, melyet
azóta is emlegetünk és a Ház Ura most megcsinálta a család legnagyobb
megelégedésére. Étlapon ezt „Hovézi
svicková na smetane”
néven találjuk és már a nyers fordítás is megtévesztő, mert nem bélszínből
készül és maximum a kóbor turisták kedvéért tesznek rá tejszínhabot ☺. Igazából
csak a mártást ízesítik, sűrítik többek között tejszínnel.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)