Az eper, ami még csak illúzió
inkább, hiszen messzi földről érkezett, de színével mégis elcsábított, mindenféle zöld dologgal nagyon jól össze passzol. Spárgával már többször szerepelt,
most a bébispenót volt soron, meg az uborka. Ez is egy nyerő csapat lett végül.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2019. május 12.
2019. május 5.
Sült csirke vajjal és Hasselback burgonyával
Bármilyen hihetetlen is, egyben
sült csirke ritkán készül nálunk és a blogon sem szerepel egyetlen variáció sem
erre a témára. Ezt pótolandó jöjjön most egy vajjal kenegetett, naranccsal,
rozmaringgal ízesített jószág vele sült „lapozós” burgonyával.
2019. május 1.
Újkrumpli saláta spárgával és fürjtojással
Május elejéhez képest nem az
igazi az idő, alkalmas azonban a konyhai tevékenykedésre. Ki is használtam az
itthon létet és összedobtam egy jó kis salátát. Se nem meleg, se nem hideg
műfaj, legjobban szoba hőmérsékleten adja ki magát. Az sem árt, ha hagyjuk egy
kicsit összeérni és csak a fürjtojást tesszük frissen a tetejére.
2019. április 23.
Spárgás kéksajtos tészta
Imádom az általam csak
telefonzsinór tésztának hívott rövid olasz durumtésztát. Ha meg már zsinór, hát
jöjjön mellé a másik „zsinór”, vagyis a zöld spárga. Aztán meg ott a snidling
is..... formáját tekintve az is beleillik a sorba ☺ Ők így hárman a húsvéti után napon pont a legjobb ebédnek
bizonyultak.
2019. április 6.
Foltocska
Valamiért azt gondoltam, hogy a kedvenc kefíres kevert süteményem nem működik kakaósan, pedig de! De még mennyire. Foltocska lett most belőle, finom holland kakaóporral.
2019. március 23.
Édes savanyú csirkemell
Kaptam egy új wok serpenyőt, egy
pont nekünk való méretű, 24 cm-est ☺
Fel kellett avatni és ilyen ételt nagyon régen nem csináltam. Talán a megfelelő
edény hiányzott hozzá? Lehet, de a lényeg az, hogy most eljött az idő.
2019. március 16.
Bécsi sült túrós palacsinta
Többször volt már olyan, hogy a
blogokon és főzős csoportokon hurrikán szerűen végigsöpört egy-egy recept. Nos,
ez is egy ilyen eset ☺ A
receptek mindenütt ismétlődnek, de én is leírom azért. A palacsinta tésztára
pedig mindenkinek megvan a saját jól bevált receptúrája, arról nem szólnék.
2019. március 4.
Brokkolis kéksajtos quiche
Régi vágyam volt egy hosszúkás
pitesütő forma. Mert csak ☺,
mert más, mint a kerek és könnyebben tárolhatók a négyszög alakú szeletek, mint
a körcikkek. Lett végül és éppen ideje volt felavatni. A quiche (kis), vagy
pite nagy kedvenc, rengeteg féle töltelékkel készülhet és hidegen-melegen
egyaránt nagyon finom. További quiche receptek itt találhatók.
2019. március 2.
Mandulás kelt kalács
Először kekszre gondoltam, amikor
megvettem a darált mandulát, de végül – a diós kalács mintájára – a kelt
mandulás kalács mellett döntöttem. Nem bántam meg, a foszlós, lágy tészta a
pirított mandula aromájával páratlan élmény volt.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)