A második legegyszerűbb tésztaétel a fokhagymás spagetti
után J A
friss ízek már nagyon hiányoznak és most jön jól a nyár végén olivaolajban
eltett friss bazsalikom (leírás itt)
Hozzávalók (2 adag):
25 dkg durum spagetti
3-4 evőkanál házi, olivaolajban eltett bazsalikom
1 - 2 gerezd zúzott fokhagyma
1/2 csomag fenyőmag (2,5 dkg)
Parmezán vagy Grana padano
só
A spagettit feltettem sós vízben
főni.
A pesto alaphoz hozzátettem a
zúzott fokhagymát, 1 evőkanál tört fenyőmagot, a reszelt sajtot és pótoltam a
sót.
A többi fenyőmagot száraz
serpenyőben megpirítottam.
A pestot lábasba kanalaztam,
megmelegítettem és kipótoltam néhány evőkanállal a tészta főzővizéből. A
tésztát leszűrtem, rátettem a pestora és összeforraltam rázogatva kevergetve.
Azonnal tálaltam, a tányérban
megszórtam a pirított fenyőmaggal és egy kis reszelt parmezánnal.
Egy dőzsölős hétvége után kiváló
hétfői könnyű ebéd.
Itt is lecsapok erre a receptre, holnap már készítem is! :)
VálaszTörlés:) jó étvágyat hozzá :)
VálaszTörlés