Ma lecsaptam a medvehagymákra,
vettem 3 csokorral, hogy aztán egy füst alatt két dolgot is elkövessek velük.
Csak úgy frissében egy túrókrém készült és gondolván az elkövetkező,
medvehagyma nélküli évre, egy pesto alapot is kikevertem.
Hozzávalók a túrókrémhez:
25 dkg tehéntúró
kb. 1 dl kaukázusi kefír
kb. fél deci olivaolaj
fél csomag medvehagyma felaprítva
1 citrom lereszelt héja
chilipehely
löttyintésnyi lime lé
fehérbors
só
Az összes medvehagymát alaposan
megmostam és saláta centrufugával leszárítottam. Kiterítettem egy tálcára és
amíg teljesen megszáradtak, kikevertem a túrókrémet.
A túrót villával összetörtem,
hozzáöntöttem a kefírt és az olivaolajat, annyit, hogy keverhető, krémes állaga
legyen. Kb. fél csomagot a medvehagymából apróra vágtam és hozzákevertem. Ment
rá a só, a fehérbors, a chilipehely, a
citromhéj és a lime lé. Jól összekevertem és félretettem.
A pestohoz a többi medvehagymát durvára
vágva (szárát, levelét egyaránt) aprítógépben jól összeaprítottam. Közben 1
kávéskanál sót és annyi olivaolajat öntöttem hozzá, hogy sűrű krém legyen
belőle.
Üvegbe tettem és a tetejére még
öntöttem egy kevés olivaolajat. Ez így hűtőben sokáig eltartható lesz és milyen
jól fog jönni, amikor friss zöldhöz nem jutunk hozzá.
A félretett túrókrémet beletettem az aprítógépbe, így a pestoból
visszamardt eszenciát még hozzá tudtam keverni. Jól átpörgettem és a végére egy
gyönyörű zöldes krémet kaptam.
Gabi, szenzacios vagy! Mind a ketto recept csucsszuper. Ezt en is kiprobalnam, de errefele meg nincs medvehagyma. Nem is nagyon ismerik, en tudom, hol talalhato, de meg nem lattam sehol viragot! :(
VálaszTörlésElteszem a recepted! Koszi az otletet!!!
Köszi :) Tudod mit, dobok neked egy csokorral, Te meg dobjál édesköményt :)
Törlés