Örök hálánk Balázsnak, aki megosztotta velünk a tökéletes és igazi olasz pizza készítésének minden csínját –bínját.
A fele adagból készítettem el a
mai csodás ebédünket alaposan megfejelve 3 különböző sajttal.
Hozzávalók – 1 óriás 33 cm-es pizzához
25 dkg finomliszt
½ zacskó szárított élesztő
150 ml melegvíz
½ dl olivaolaj
1 mokkáskanál kristálycukor
1 kávéskanál só
Balázs pizzaszósza – 3-4 evőkanállal
1 cs. mozzarella (ne az ún. pizzamozzarellát vegyük !!)
20 dkg durvára reszelt trappista sajt
10-15 dkg durvára reszelt márványsajt
5-6 ecetes pepperoni paprika
A mérőedénybe beletettem a meleg vizet a cukorral, élesztővel
és az olivaolajjal és letakarva felfuttattam.
A lisztet elkevertem a sóval és a felfuttatott élesztőt a
lisztbe adagoltam közben villával kevergettem, próbáltam egyben tartani.
Ezután már kézzel alaposan meggyúrtam, kidolgoztam és olivaolajjal kikent
üvegtálban ¾ óra alatt megkelesztettem.
Lisztezett gyúrólapon még egyszer átdolgoztam és a kézi módszerrel kihúzogattam a pizzasütő lap méretére – ez a művelet elbír még
némi gyakorlást a jövőben :)
Megkentem a Balázs féle pizzaszósszal – ezt már
korábban elkészítettük, hűtőben 1-2 hete kibír.
Először a lecsepegtetett mozzarellát tépkedtem rá, majd a
kétféle reszelt sajtot is ráhalmoztam.
Ecetes pepperonikat helyeztem a tetejére
és az időközben 275ºC-ra
felmelegedett sütőbe csúsztattam.
Légkeveréssel kb. 10 perc alatt megsült.
A sajtok gyönyörűen megolvadtak, a tészta alul is aranybarnára
sült... csoda finom lett.
Gyonyoru! Egeszsegetekre!
VálaszTörlésköszönjük :)
Törlés