Palacsinta készült ma délután... úgy terveztem, hogy a
szokásos túrós mellett kipróbálom a francia narancsosat vérnarancsból. Az eredmény az lett,
hogy a kettő valahogyan egyesült....
A palacsintatésztát a szokott módon készítettem:
3 tojás
25-30 dkg finomliszt
tej
víz
só
Géppel kikevertem és pihentettem úgy 1 órát. Ebből az
adagból 15-20 db palacsinta szokott kijönni.
A túróhoz
50 dkg tehéntúró
porcukor
citromlé és citromhéj reszelve
előgőzölt mazsola
tejföl, hogy kenhető legyen (most a maradék mascarponét is
belekevertem)
A narancsos öntethez 3 db
vérnarancs levét és 1 db-nak a reszelt héját használtam fel. A lé kb. 180-200
ml volt, ehhez adtam 5-6 kávéskanál kristálycukrot, egy kevés citromlevet és
feltettem forrni. 10 percig forraltam kevergetve, majd öntöttem bele egy kevés
narancslikőrt. Elzártam a gázt, beledobtam egy kis darabka vajat és addig
kevertem, amíg fel nem olvadt.
A palacsintákat kisütöttem és a
még forró palacsintasütőbe egy kis merőkanálnyi narancsöntetet tettem. Egyből elkezdett
sisteregni, gyorsan rádobtam 1 palacsintát, kicsit megmozgattam majd gyorsan
négybe hajtottam és a tányérra csusszantottam.
Ezt a műveletet egyenként még
néhány palacsintával megismételtem.
Tálaláskor a tányérra fagylalt
adagolóval 2 gombócot tettem a krémtúróból, melyet kicsit meglocsoltam a
narancsöntettel.
Voila.... bon apétit :)
(Ez az a desszert, amiért érdemes egész héten éhkoppon lenni!)
Előtte egy jó kis tartalmas leves és meg is van az ízletes ebéd.
Előtte egy jó kis tartalmas leves és meg is van az ízletes ebéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése