A füstölt lazacra teljesen ráindultam az utóbbi időben... a
steak és a vékonyra szeletelt változat is nagyon finom és pont olyan
kiszerelésben adják, ami egy kétszemélyes eledelhez elegendő. Az édeskömény
pedig kiváló partner neki különösen akkor, ha még a narancsot is segítségül
hívjuk...
25 dkg színes durum kagylótészta
1 csomag (10 dkg) szeletelt pácolt füstölt lazac
1 db édeskömény gumó
1 narancs + narancslé
1-1,5 dl tejszín
kevés vaj
édesköménymag
mustár
só
fehérbors
zöld chilipehely ízlés szerint
A tésztának 11-12 perc a főzési
ideje, ezért csak felforraltam a vizet, sóztam és melegen tartottam, hogy
tökéletesen tudjam majd a tésztafőzést időzíteni.
Az édesköményt négyfelé, majd 2-3
mm-es szeletekre vágtam és olivaolaj és vaj keverékén feltettem egy serpenyőben
kicsit pirulni. Sajnos nem sok zöldje volt, de azt megmentettem és félretettem.
Sóztam, édeskömény magot őröltem rá, egy kis fehérborsot és zöld chilipelyhet
is adtam hozzá és felöntöttem egy kevés narancslével (frissen facsart, de akár a 100%-os
rostos juice is tökéletes)
Fedő alatt pár perc alatt meg is
puhult annyira, amennyire akartam, vagyis roppanós maradt egy kicsit.
Felöntöttem a tejszínnel, belenyomtam egy kávéskanálnyi mustárt és beforraltam,
majd félrehúztam és beletettem a tésztát a forró vízbe.
Közben a lazac szeleteket vékony
csíkokra vágtam, a narancsból pedig filézett szeleteket készítettem.
A lazac csíkokat beletettem a
mártásba, 2-3 evőkanálnyi tésztavízzel felöntöttem és hagytam átmelegedni és
összeállni a mártást.
A leszűrt tésztát egyenesen a
mártásba tettem, átforgattam, egyet forraltam rajta és azonnal tálaltam. A
narancsszeletekkel és az édeskömény zöldjével megfejelve fenséges ebéd lett
belőle.
Sokkal egyszerűbben elkészíthető,
mint ahogy gondolnánk az összetevők alapján, az íze pedig leírhatatlan.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése