A sütőtök krémlevest eddig
célzottan készítettem, vagyis azért lett a tök, hogy leves legyen belőle. Most
viszont volt a tök, megsütve, finoman megfűszerezve. És maradt belőle.... ezért
most ebből a tökből lett egy rögtönzött leves. Egy gyors, joghurttal ízesített
galuskával egy nagy tál laktató, sűrű, melengető egytál étel kerekedett belőle.
Hozzávalók:
előzőleg megsütött nagydobosi tök
tetszőlegesen fűszerezve
1 liternyi zöldségleves
(leveskockából akár)
lime lé
frissen őrölt bors
só
1 tojás
1 evőkanál joghurt
liszt amennyit felvesz, hogy
kiskanállal szaggatható legyen
friss petrezselyem
tökmag olaj a tálaláshoz
A tök héját lehámoztam és
botmixerrel kevés zöldséglét hozzáadva pépesítettem. Ment is a fazékba és
folyamatos keverés mellett beállítottam a kívánt sűrűséget a többi zöldségleves
hozzáadásával. Fűszereztem sóval, kevés lime lével és frissen őrölt borssal.
A tojást villával felvertem,
sóztam, belekevertem a joghurtot (lehetőleg valami sűrű fajta kell, de tejföl
is lehet) és liszttel jól összedolgoztam. Kiskanállal a forrásban lévő
krémlevesbe galuskákat szaggattam és pár
percig főztem.
Elzártam a gázt, hagytam egy
kicsit pihenni a levest, így a galuskák is tovább nőttek, szívták magukba az
ízeket.
Leveses tálkába tálaltam, jó sok
galuskával, friss petrezselyem zölddel megszórva és meglocsolva tökmag olajjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése