Egyszerű, nagyszerű, nagyon
ízletes és abbahagyhatatlan. Ezekkel a szavakkal tudom csak jellemezni ezeket
az eredetileg party falatkának készült ízbombákat. Könnyen készíthetünk belőle
azonban ebédet vagy vacsorát is, csak egy köret kell mellé. Ez lehet zöldség,
főzelék, rizs, sok minden. Én most egy egyszerű polentát főztem gyorsan és kész
is volt a fejedelmi ebéd.
Hozzávalók:
csirkemáj – a nagyobbak elvágva
bacon
frissen őrölt bors
majoranna
személyenként 1 dl (pohárban
kimérve) instant polenta
4-szeres mennyiségű víz
kevés kurkuma
morzsolt szárított zsálya
só
A májjal nagyon hamar elkészültünk,
a nagyokat kettévágtam, megszórtam a fűszerekkel és körbetekertem a baconnel.
Sózni nem is kell, a végén a tányérban lehet, ha kevés lett az, ami a baconből
kijött.
Enyhén kiolajozott vagy vajazott
serpenyőben közepes hőfokon forgatva őket kb. 15 perc alatt el is készültek.
A polentához egy kevés olajra
szórtam a kurkumát (itt igazán a színe miatt használom csak) és a morzsolt
zsályát, sót, majd beleszórtam a polentát és rögtön ráöntöttem a vizet is.
Folyamatosan kevergetve forrástól számítva 2-3 perc alatt elkészül, ezért is
kedvelem ezt a változatot. A víz mennyiségével szabályozhatjuk, hogy folyékony,
püré szerű, vagy egészen kemény legyen a polentánk.
Nekem most a pürés állag kellett, tányérba szedtem és a tetejére ültettem a pirosra sült máj csomagokat. Egy kevés balzsamecet sűrítménnyel ízesíthetjük még, hogy pikáns legyen.
Nekem most a pürés állag kellett, tányérba szedtem és a tetejére ültettem a pirosra sült máj csomagokat. Egy kevés balzsamecet sűrítménnyel ízesíthetjük még, hogy pikáns legyen.
Szinte érzem az ízét a májnak és baconnek a számban. Hmmm.....
VálaszTörlésKipróbálásra érdemes :)
Törlés