Tavasszal különösen szeretem
nyersen a sárgarépát, amikor édes, roppanós. Télen is kiváló vitaminforrás és
ez az elkészítési mód még a kevésbé fiatal és édes sárgarépát is ízletes és
pikáns kísérővé varázsolja bármilyen főétel mellé. Sültekhez, zöldséges és
rizses ételekhez egyaránt tökéletes.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2014. március 20.
2014. március 18.
Albondigas - húsgombóc leves
Előfordult már velem, hogy a
gombhoz vettem a kabátot :) Jelen esetben a spanyol pimentón – füstölt
pirospaprika volt a gomb. Olyan ételre vágytam, amibe lehet adagolni belőle
jócskán. Így született meg ez fogás, melyet egy néhány éve egy krakkói
argentin étteremben evett „Albondigas” nevű csodás leves ihletett
Cimkék:
citrom,
fehérbors,
fokhagyma,
HALAS ÉS HÚSOS,
LEVES,
marhahús,
NÉGYLÁBÚAK,
paprika,
paradicsom,
pirospaprika,
sertéshús,
snidling,
tojás,
vöröshagyma,
zsemlemorzsa
2014. március 15.
Crepes suzette extrákkal
Palacsinta készült ma délután... úgy terveztem, hogy a
szokásos túrós mellett kipróbálom a francia narancsosat vérnarancsból. Az eredmény az lett,
hogy a kettő valahogyan egyesült....
2014. március 14.
Háromsajtos pizza
Örök hálánk Balázsnak, aki megosztotta velünk a tökéletes és igazi olasz pizza készítésének minden csínját –bínját.
A fele adagból készítettem el a
mai csodás ebédünket alaposan megfejelve 3 különböző sajttal.
2014. március 12.
Citromos – cukkinis rigatoni sütőben
Hugh Fearnley Whittingstall 3 jó
dolog a tányéron c. könyvében láttam egy nagyon szimpatikus összeállítást
cukkinire és tésztára, ebből egy kis variálással született ez a finom tavaszi
ebéd.
Bivalymozarella nem volt kéznél,
találtam viszont egy gyönyörű citromot és némi mascarponét a hűtőben.
Tökéletesnek bizonyultak.
2014. március 6.
Tojásos sült rizs dobva-rázva
vagyis stir-fry Jamie Oliver módra zöldségekkel, egy "Szakácsmustra" nevű gasztroblogger játék apropóján.
Főtt rizs sokszor megmarad, csak el kell tenni a hűtőbe és másnap már el is
készíthetjük ezt az izgalmas és gyors ételt – szinte bármilyen zöldségekkel,
amik éppen adódnak.
Cimkék:
basmati rizs,
bors,
chili,
fokhagyma,
gomba,
gyömbér,
JÁTÉKOK,
lime,
paprika,
RIZSES ÉTELEK,
snidling,
szárzeller,
szezámolaj,
szójaszósz,
thaiföldi,
tojás,
VILÁGKONYHA
2014. március 5.
Medvehagymás túrókrém és pesto télire
Ma lecsaptam a medvehagymákra,
vettem 3 csokorral, hogy aztán egy füst alatt két dolgot is elkövessek velük.
Csak úgy frissében egy túrókrém készült és gondolván az elkövetkező,
medvehagyma nélküli évre, egy pesto alapot is kikevertem.
2014. március 3.
Spagetti bazsalikomos pestoval
A második legegyszerűbb tésztaétel a fokhagymás spagetti
után J A
friss ízek már nagyon hiányoznak és most jön jól a nyár végén olivaolajban
eltett friss bazsalikom (leírás itt)
2014. március 2.
Márványos kalács
Kalácsot húsvétra szoktam csak
sütni, de ez most megváltozott ☺ Annyi
sok szép kalács receptet láttam az utóbbi hetekben, hogy előkaptam a jól
bevált kelt tészta receptemet és nekiálltam ennek a régimódi,
foltocskás-márványos kalácsnak.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)