2019. március 23.

Édes savanyú csirkemell


Kaptam egy új wok serpenyőt, egy pont nekünk való méretű, 24 cm-est Fel kellett avatni és ilyen ételt nagyon régen nem csináltam. Talán a megfelelő edény hiányzott hozzá? Lehet, de a lényeg az, hogy most eljött  az idő.


2019. március 16.

Bécsi sült túrós palacsinta


Többször volt már olyan, hogy a blogokon és főzős csoportokon hurrikán szerűen végigsöpört egy-egy recept. Nos, ez is egy ilyen eset A receptek mindenütt ismétlődnek, de én is leírom azért. A palacsinta tésztára pedig mindenkinek megvan a saját jól bevált receptúrája, arról nem szólnék.


2019. március 4.

Brokkolis kéksajtos quiche


Régi vágyam volt egy hosszúkás pitesütő forma. Mert csak , mert más, mint a kerek és könnyebben tárolhatók a négyszög alakú szeletek, mint a körcikkek. Lett végül és éppen ideje volt felavatni. A quiche (kis), vagy pite nagy kedvenc, rengeteg féle töltelékkel készülhet és hidegen-melegen egyaránt nagyon finom. További quiche receptek itt találhatók.


2019. március 2.

Mandulás kelt kalács


Először kekszre gondoltam, amikor megvettem a darált mandulát, de végül – a diós kalács mintájára – a kelt mandulás kalács mellett döntöttem. Nem bántam meg, a foszlós, lágy tészta a pirított mandula aromájával páratlan élmény volt.



2019. február 16.

Gombás zöldfűszeres fasírtgolyó Pasi módra


A fasírt annyira mindennapos étkünk, ennek ellenére a blogon még sincs egy árva darab sem belőle. Ezt pótolandó, hoztam most jó párat, 44 darab készült, igaz, pingpong labda méretben  Persze egy kis csavarral, pasi módra, ahogy azt egy jóféle férfimunkától elvárjuk


2019. február 10.

Andalúz mandulás fokhagymaleves szőlővel


amikor rátaláltam a karácsonyról megmaradt darált mandulára eszembe jutott ez a majd 20 évvel ezelőtt evett különleges leves. Több változata is létezik, éppen a napokban találkoztam egy hidegen készítendő változattal. Ez a főzött verzió, nekünk nagyon bejött


2019. január 31.

Mangós csirkemell a sütőből


Lassan a medve is előbújik a barlangjából, ideje hát, hogy a blog is felébredjen hosszúra sikeredett álmából. Ha nem is olyan intenzitással, mint az elején, de igyekszem időről időre új recepttel előállni.
(Év)kezdésnek rögtön egy rég kiszemelt recept egy régi GoodFood magazinból...


2018. december 22.

Panettone a mézillatú csoda


Igazság szerint régóta nézegetem én már ezeket a karácsonyi szépségeket, de mindig tartottam attól, hogy hogyan sülnek át ezek a magas kalácsok. Aztán megjött a bátorság egy próbához. A Street Kitchen receptje volt az alap, szinte úgy készült, csak jól megszórtam mézeskalács fűszerkeverékkel, hogy meglegyen a karácsonyi illat is.


2018. december 9.

Keksz tekercs


igazi retro sütemény, ami a gyerekkorom nagy kedvence volt. Együtt készítettük mindig otthon és alig győztük kivárni, hogy összeálljon a hűtőben és lehessen szeletelni. Most sincsen máskép..... talán könnyebb most a folpack segítségével feltekerni, de a feeling végig ott volt amíg készült és a várakozás is, amíg végre a szájban landolt