Kaptam egy új wok serpenyőt, egy
pont nekünk való méretű, 24 cm-est ☺
Fel kellett avatni és ilyen ételt nagyon régen nem csináltam. Talán a megfelelő
edény hiányzott hozzá? Lehet, de a lényeg az, hogy most eljött az idő.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2019. március 23.
2019. március 16.
Bécsi sült túrós palacsinta
Többször volt már olyan, hogy a
blogokon és főzős csoportokon hurrikán szerűen végigsöpört egy-egy recept. Nos,
ez is egy ilyen eset ☺ A
receptek mindenütt ismétlődnek, de én is leírom azért. A palacsinta tésztára
pedig mindenkinek megvan a saját jól bevált receptúrája, arról nem szólnék.
2019. március 4.
Brokkolis kéksajtos quiche
Régi vágyam volt egy hosszúkás
pitesütő forma. Mert csak ☺,
mert más, mint a kerek és könnyebben tárolhatók a négyszög alakú szeletek, mint
a körcikkek. Lett végül és éppen ideje volt felavatni. A quiche (kis), vagy
pite nagy kedvenc, rengeteg féle töltelékkel készülhet és hidegen-melegen
egyaránt nagyon finom. További quiche receptek itt találhatók.
2019. március 2.
Mandulás kelt kalács
Először kekszre gondoltam, amikor
megvettem a darált mandulát, de végül – a diós kalács mintájára – a kelt
mandulás kalács mellett döntöttem. Nem bántam meg, a foszlós, lágy tészta a
pirított mandula aromájával páratlan élmény volt.
2019. február 16.
Gombás zöldfűszeres fasírtgolyó Pasi módra
A fasírt annyira mindennapos
étkünk, ennek ellenére a blogon még sincs egy árva darab sem belőle. Ezt
pótolandó, hoztam most jó párat, 44 darab készült, igaz, pingpong labda méretben ☺ Persze egy kis csavarral, pasi módra, ahogy azt egy jóféle férfimunkától
elvárjuk
2019. február 10.
Andalúz mandulás fokhagymaleves szőlővel
amikor rátaláltam a karácsonyról
megmaradt darált mandulára eszembe jutott ez a majd 20 évvel ezelőtt evett
különleges leves. Több változata is létezik, éppen a napokban találkoztam egy
hidegen készítendő változattal. Ez a főzött verzió, nekünk nagyon bejött ☺
2019. január 31.
Mangós csirkemell a sütőből
Lassan a medve is előbújik a
barlangjából, ideje hát, hogy a blog is felébredjen hosszúra sikeredett álmából.
Ha nem is olyan intenzitással, mint az elején, de igyekszem időről időre új
recepttel előállni.
(Év)kezdésnek rögtön egy rég
kiszemelt recept egy régi GoodFood magazinból...
2018. december 22.
Panettone a mézillatú csoda
Igazság szerint régóta nézegetem
én már ezeket a karácsonyi szépségeket, de mindig tartottam attól, hogy hogyan
sülnek át ezek a magas kalácsok. Aztán megjött a bátorság egy próbához. A
Street Kitchen receptje volt az alap, szinte úgy készült, csak jól megszórtam
mézeskalács fűszerkeverékkel, hogy meglegyen a karácsonyi illat is.
2018. december 9.
Keksz tekercs
igazi retro sütemény, ami a
gyerekkorom nagy kedvence volt. Együtt készítettük mindig otthon és alig
győztük kivárni, hogy összeálljon a hűtőben és lehessen szeletelni. Most
sincsen máskép..... talán könnyebb most a folpack segítségével feltekerni, de a
feeling végig ott volt amíg készült és a várakozás is, amíg végre a szájban
landolt ☺
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)