ami pontosan olyan egyszerű, mint
a neve ☺ Lassan vége az eper szezonnak,
hogy átadja a helyét a következő kedvenceknek. Azért még egy kis süteményt csak
összehoztam belőle, egy igazi gyors és
egyszerű kevert tésztát. Ez egy régi recept, mindenféle gyümölccsel működik.
Pont eperrel nem próbáltam még, hát most ez is megtörtént.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2015. június 9.
2015. május 27.
Olasz stílusú bableves
Nemrégiben fedeztem fel ezt a
fajta bablevest, amit fejtett vagy száraz babból is elkészíthetünk. Jóval könnyebb
műfaj, mint a klasszikus csülkös, igazi vonzerejét a tálalási mód adja, reszelt
parmezánnal megszórt pirítóssal ágyazunk meg neki.
2015. május 14.
Epres - spárgás copfocska
illetve bármilyen más rövid
tészta. Az eper és a spárga szerencsés találkozását már tavaly megtapasztaltam
az epres spárgás rizottóban. Biztos voltam benne, hogy egy finom tésztával sem
fogok mellényúlni. A citromos olivaolajos köntös pedig mindkét főszereplőnek
nagyon jót tett.
2015. május 10.
Currys omlett spárgával
Spárgázzunk ! Egészen elfogadható
áron kapható már a spárga, a szezon pedig rövid. Mindent bele, spárgát is
spárgával ☺ Egy csomaggal vettem
gyönyörű zsenge zöldet és néhány szálat kivettem a vasárnapi villásreggelihez. Már ennyi is elég, hogy íze és látványa
feldobja az ételt.
2015. május 7.
Caprese az örök kedvenc
Még éppen hogy elkezdődött a jó idő, nem is reméltem, hogy
lesz már finom húsos és édes paradicsom. Ez a szabálytalan forma mindenesetre
ígéretes volt és nem is csalódtam. Nem a késő nyári telt ízek, de mégis... A mozzarellák már be vannak tárazva,
bazsalikom a balkonon, nagyon vágytam
már erre a végtelenül egyszerű csodás salátára.
2015. május 5.
Gesztenyés sárgabarackos rizottó
Az úgy volt, hogy gesztenye....
főtt gesztenye kb. 15 dkg-os, van még belőle, hát akkor használjuk is. Láttam
is egy ötletet, de nem kaptam azt, amit akartam. Ekkor került kezembe az aszalt
sárgabarack.... a többi már jött magától.
2015. május 3.
Tejfölös karalábéleves
Igaz, hogy szinte egész évben
kapható már a finom zöld gyenge karalábé, azért valahogy mégis a tavaszhoz
kötődik nekem igazán. Talán azért, mert akkor kezd életre kelni a piac, ott a
sok friss üde zöld salátaféleség, a sárgarépa, retek, hagyma.
Tejfölösen igazán finom leves
lett belőle.
2015. április 28.
Tonhalas citromos penne
Tonhalas tésztát már kétféle
változatban is készítettem. Volt paradicsomosan és avokádóval megspékelve. A
mostani egy hirtelen ötletből született. A pár hónappal ezelőtt, még a Meyer
citrom szezonban összedobott citromos spagettit kívántam meg és ha már kéznél
volt egy tonhal konzerv is, akkor miért ne. Mondhatom, a legütősebb, legüdébb
változatot sikerült megalkotnom ☺
2015. április 23.
Rakott karfiol Blogkóstolóra
Már a 22-dik fordulónál tartunk és Vöröskaktusznál a stafétabot. A Rendes csajokat sorsolta ki nekem. Hosszas nézelődés után egy klasszikus rakott karfiolt választottam ki, amit egy kicsit azért a saját ízlésemhez formáltam. A
karfiol nekem nem igazán működik sárgarépa nélkül, ezért a hús mennyiségét
csökkentettem és kipótoltam egy kevés sárgarépával. Na és egy-két fűszer került
még bele.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)