2015. június 9.

Epres kevert

ami pontosan olyan egyszerű, mint a neve ☺ Lassan vége az eper szezonnak, hogy átadja a helyét a következő kedvenceknek. Azért még egy kis süteményt csak összehoztam belőle,  egy igazi gyors és egyszerű kevert tésztát. Ez egy régi recept, mindenféle gyümölccsel működik. Pont eperrel nem próbáltam még, hát most ez is megtörtént.


2015. május 27.

Olasz stílusú bableves

Nemrégiben fedeztem fel ezt a fajta bablevest, amit fejtett vagy száraz babból is elkészíthetünk. Jóval könnyebb műfaj, mint a klasszikus csülkös, igazi vonzerejét a tálalási mód adja, reszelt parmezánnal megszórt pirítóssal ágyazunk meg neki.


2015. május 14.

Epres - spárgás copfocska

illetve bármilyen más rövid tészta. Az eper és a spárga szerencsés találkozását már tavaly megtapasztaltam az epres spárgás rizottóban. Biztos voltam benne, hogy egy finom tésztával sem fogok mellényúlni. A citromos olivaolajos köntös pedig mindkét főszereplőnek nagyon jót tett.


2015. május 10.

Currys omlett spárgával

Spárgázzunk ! Egészen elfogadható áron kapható már a spárga, a szezon pedig rövid. Mindent bele, spárgát is spárgával ☺ Egy csomaggal vettem gyönyörű zsenge zöldet és néhány szálat kivettem a vasárnapi villásreggelihez.  Már ennyi is elég, hogy íze és látványa feldobja az ételt.


2015. május 7.

Caprese az örök kedvenc

Még éppen hogy elkezdődött a jó idő, nem is reméltem, hogy lesz már finom húsos és édes paradicsom. Ez a szabálytalan forma mindenesetre ígéretes volt és nem is csalódtam. Nem a késő nyári telt ízek, de mégis...  A mozzarellák már be vannak tárazva, bazsalikom a balkonon,  nagyon vágytam már erre a végtelenül egyszerű csodás salátára.


2015. május 5.

Gesztenyés sárgabarackos rizottó

Az úgy volt, hogy gesztenye.... főtt gesztenye kb. 15 dkg-os, van még belőle, hát akkor használjuk is. Láttam is egy ötletet, de nem kaptam azt, amit akartam. Ekkor került kezembe az aszalt sárgabarack.... a többi már jött magától.


2015. május 3.

Tejfölös karalábéleves

Igaz, hogy szinte egész évben kapható már a finom zöld gyenge karalábé, azért valahogy mégis a tavaszhoz kötődik nekem igazán. Talán azért, mert akkor kezd életre kelni a piac, ott a sok friss üde zöld salátaféleség, a sárgarépa, retek, hagyma.
Tejfölösen igazán finom leves lett belőle.


2015. április 28.

Tonhalas citromos penne

Tonhalas tésztát már kétféle változatban is készítettem. Volt paradicsomosan és avokádóval megspékelve. A mostani egy hirtelen ötletből született. A pár hónappal ezelőtt, még a Meyer citrom szezonban összedobott citromos spagettit kívántam meg és ha már kéznél volt egy tonhal konzerv is, akkor miért ne. Mondhatom, a legütősebb, legüdébb változatot sikerült megalkotnom ☺


2015. április 23.

Rakott karfiol Blogkóstolóra

Már a 22-dik fordulónál tartunk és Vöröskaktusznál a stafétabot. A  Rendes csajokat sorsolta ki nekem. Hosszas nézelődés után egy klasszikus rakott karfiolt választottam ki, amit egy kicsit azért a saját ízlésemhez formáltam. A karfiol nekem nem igazán működik sárgarépa nélkül, ezért a hús mennyiségét csökkentettem és kipótoltam egy kevés sárgarépával. Na és egy-két fűszer került még bele.