Ünnepi ebédnek számít nálunk.
Annyira finom és elegáns, ugyanakkor végtelenül egyszerű az elkészítése. A
petrezselyem és a fokhagyma bőségesen elég, nem kell más fűszer hozzá. Egy édes
chlilszósszal megkoronázva pazar.
Hozzávalók (2
adag):
kb. 30 dkg
konyhakész rákfarok
fokhagyma
petrezselyem
citromlé + reszelt
héj
vaj + olivaolaj
A rizshez:
1 bögre basmati
rizs
apróra vágott
petrezselyem zöld
só
A chili mártáshoz:
1 kápia paprika
apró kockákra vágva
1-2 karika erős
chilipaprika (ízlés szerint)
méz
fehér balzsamecet
só
A basmati rizst forró olivaolajon átforgattam, sóztam, majd felöntöttem
2-szeres mennyiségű vízzel. Elkevertem, és többet már nem bolygattam, hagytam
fedő alatt megfőni, ez kb. 12 perc. Félretettem, jót tesz neki, ha áll egy
kicsit. Tálalás előtt villával meglazítottam és belekevertem a friss aprított
petrezselymet, villával elkevertem majd visszatettem rá a fedőt.
A kiolvadt garnélákat papírtörlővel alaposan leitattam és pár órára egy
citromos-olivaolajos-fokhagymás pácba tettem. Felforrósított olaj-vaj keverékben
nagy lángon kb. 2 percig sütöttem, közben rázogattam a serpenyőt. Ezután
megfotdítottam őket és újabb 2 percet kaptak, majd a végén megszórtam az
egészet a durvára vágott petrezselyemzölddel.
A chili mártáshoz (nem is igazán
mártás ez) a kápiát és a chili karikákat egy kevés olivaolajon megcsapattam,
hozzátettem a mézet, a balzsamecetet és a sót. Kicsit forraltam, majd
félretettem.
Illatos, ízletes és könnyű ebéd volt, fokozható még majonézzel,
tartárral,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése