Anditól jött az ötlet, őneki meg
Györgyitől ☺ A gyerekjáték
jutott eszembe, a fülbesúgós.... mire ideért hozzám, kicsit átalakult, de
azért felismerhető talán. A főbb vonalak mindenképpen.
25 dkg durum spaghettini (a
vékonyabb fajta spagetti)
10 dkg Feta sajt
20 dkg fagyasztott leveles spenót
1 maréknyi bébispenót
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt feketebors
citromlé és reszelt citromhéj
só
parmezán vagy Grana Padano
a tetejére a tányéron opcionálisan
olajon megfuttatott chilipaprika
A fagyasztott spenótot forrásban
lévő sós vízbe dobtam csak annyi időre, amíg újból felforrt. Leszűrtem, hagytam
jól lecsepegni. Durván feldaraboltam és félretettem.
A tésztát a csomagolás szerint
sós vízben megfőztem, közben olivaolajra dobtam a reszelt fokhagymát és már
ment is rá a spenót. Borssal megszórtam, ráreszeltem a citromhéjat,
csepegtettem a levéből bele, sóztam és kicsit kevergettem, majd a tészta
főzővizéből 1-2 evőkanálnyit hozzáadtam.
Közben elkészült a tészta,
leszűrtem és hozzákevertem a spenótos alaphoz. A Fetát összemorzsoltam és ezt
is a tésztára borítottam. Összeforgattam, tálaltam, friss bébispenót levelekkel
és parmezánnal és / vagy olajos chilivel még megspékeltem.
Egyszerű, tavaszi finomság.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése