A guba jó dolog, nem kell hozzá
még karácsony se ☺ Lehet diós
is, nem csak mákos és lehet annyira egyszerűen is megcsinálni, hogy bármelyik
hétköznap egy tartalmas leves után második fogásként örömmel elfogyaszthassuk.
Nem beszélve a lélekre gyakorolt jótékony hatásról, ami ilyen esős szürke
időben kifejezetten jól esik.
durvára darált dió
porcukor
tej
vaj
vanilia
A kiflit karikára vagdostam,
beletettem egy réteget abba a tálba, amiből enni szándékoztam. A tejet egy
kevés vajjal, csipet sóval, cukorral, vaniliával jól felmelegítettem.
A durvára darált diót
összekevertem porcukorral. Az első kifli réteget megszórtam a keverékkel, majd
ment rá kanalanként a forró tejből úgy, hogy minden kifli karikára jusson.
A következő réteget ugyanígy, az
utolsónál viszont fordítva. Először a tej, végül a cukros darált dió. Ennyi az
egész ☺
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése