„Kismillió változata van, ettem
már olyat, amelyben nem volt tehéntúró, de vaj és egy kevés sör igen. Van aki
több vagy éppen kevesebb hagymával, fokival csinálja. Mi ezt a változatot
szeretjük.
12,5 dkg brindza (lehetőleg
szlovák, azok közül is legjobb a liptószentmiklósi, ami egy kicsit „csípős”
25 dkg félzsíros tehéntúró
2 fej finom, „gyümölcsös”
lilahagyma
3 – 4 gerezd fokhagyma
kb. 15 szem kapribogyó
2 – 3 evőkanál tejföl
só
frissen őrölt feketebors
őrölt kömény
jófajta, illatos pirospaprika
1 evőkanál mustár
1 teáskanál morzsolt majoranna
ízlés szerint friss kapor
A hagymát apróra vágjuk (hogy egy
kicsit ropogjon a fogunk alatt), a fokit lereszeljük és minden hozzávalóval
együtt egy tálban kikeverjük. A tejfölt érdemes kisebb adagokban hozzáadni,
mert nem jó, ha folyós lesz a végeredmény. A mennyiség nagyban függ a túró
vizességétől.”
Pirítóssal vagy friss kenyérrel,
retekkel, zöldhagymával, nyáron pedig paradicsomba vagy paprikába töltve
isteni. Minden évszakban szeretjük. Férfiasan tökéletes ☺
Még nem hallottam olyat, hogy keverték a túrókat. Biztos finom. Szeretjük a túrót. Egyszerű játék van nálam. Várlak szeretettel. korsocska.blogspot.hu
VálaszTörlésHanem akkor hogyan? Csak brindza? Lehet úgy is,, ki hogy szereti. Megyek, nézem a játékot :)
Törlés