A Szakácsmustra 9. fordulójára
készült ez a gazdag ízű étel Lajos Mari receptje alapján. Az eredeti recepttől nem sokban tértem el, más
formájú tésztát választottam és Gorgonzolát Rokfort helyett. A lényeg, a
belevalók tökéletes ízharmóniája így is megvalósult, nagyon finom volt.
25 dkg szines rövid durumtészta
(itt orechiette)
2 Conference körte
3 szál szárzeller
maréknyi dió
teáskanálnyi vaj
olivaolaj
morzsolt szárított zsálya
kevés tej
10 dkg Gorgonzola Picante sajt
só
frissen őrölt bors
A diót durvára vágtam és száraz
serpenyőben kissé megpirítottam.
A tésztának feltettem a vizet
melegedni. A szárzellert pedig zöldséghámozóval megskalpoltam, 2-3 mm-es
darabokra szeleteltem és blansíroztam, mert szerettem volna a szép zöld színét
megtartani.
Egy másik edénybe tettem az
olivaolajat és a vajat és beleszórtam a zsályát. Néhányat kevertem rajta, majd
rátettem a felkockázott körtét. Kicsit pirítottam – pároltam, majd hozzáadtam a
szárzellert is. Ezzel is főztem néhány percig.
Közben a tésztavizet megsóztam, a
tésztát pedig a csomagoláson megadott ideig főztem. A levéből néhány kanálnyit
a mártáshoz kevertem. Kevés tejet is adtam hozzá, végül beletördeltem a
Gorgonzolát.
Addig melegítettem csak, amíg a
sajt elokvadt és már tettem is bele a leszűrt tésztát. Jól összeforgattam, a
darabolt diót pedig a tetejére szórtam.
Nagyon nagyon szépek a képek, és biztos az íze is remek! Én még régebben egy hasonló összetevőjű salátát készítettem Lajos Mari receptjei közül (http://www.lajosmari.hu/recept/609/szolos-almas-szarzellersalata) az is nagyot üt! :)
VálaszTörlésSzeretem az ilyen íztársításokat :) Megkeresem ezt a szőlőset is, köszi :)
Törlés