2015. március 15.

Menüajánló - gulyásleves és lekváros bukta

Léteznek olyan ételek, amelyek számomra egyszerűen összetartoznak. Ez a páros is egy ilyen páros. Ha az egyikre gondolok, egyből beugrik a másik is. A lekváros bukta gondolata pedig ismét folyamatosan érlelődött, mert a tavaly nyáron készített saját baracklekvárral töltve még meg sem kóstoltuk.


A gulyásleves sertéscsülökből készült, a recept itt található. Ez már egy jól bevált ízesítés nálunk. Előző nap kényelmesen elkészíthető, másnapra csak még jobb lesz.


A buktából pedig most csak fél adagot sütöttem, ezen recept alapján. Kelt tészta lévén frissen, még kicsit langyosan igazán jó. Olyan lágy lett most a tésztám, hogy nem is bukták, hanem egymástól teljesen különböző alaktalan gombócok lettek. Ám ahogy sülni kezdtek, láttam, hogy nagy baj nem lesz velük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése