Érdekes ez a medvehagyma dolog, az ember alig várja, eltenne
magának egy egész rétre valót, aztán meg az az egy üvegnyi pesto is feledésbe
merül, ami a hűtőben árválkodik. Mert van más, mindig újabb és újabb zöldek,
sárgák, stb. Jöjjön most egy pestoval készült tojássaláta és egy friss
levelekkel készült túrókrém.
2 keményre főzött tojás jól
kihűtve
görög joghurt vagy tejföl
mustár
olivaolaj
só
méz
frissen őrölt bors
medvehagyma pesto
Az alapot jól kikevertem, majd a
feldarabolt kemény tojásokat beleforgattam és edényben hűtőbe tettem. Ez fontos,
össze kell érniük az ízeknek. Frissen nekem nagyon harsányan kikiabált
(kibrummogott ☺) belőle a
medvehagyma, de néhány óra elteltével már tökéletesen elsimultak az ízek.
Lehet bele friss, ropogós
szárzellert is mártogatni, vagy csak egyszerűen pirítósra kenni.
Hasonlóan tavaszi ízbomba a
medvehagymás túrókrém is:
Hozzávalók a túrókrémhez:
25 dkg tehéntúró
kb. 2-3 evőkanál tejföl
kb. fél deci olivaolaj
fél csomag medvehagyma felaprítva
1 citrom lereszelt héja
chilipehely
löttyintésnyi lime lé
fehérbors
só
Ugyancsak kikeverni és adni egy kis időt neki, hogy az ízek összeérjenek.
Tavasziasan üde finomságok :)
VálaszTörlésMég üdék, de hamarosan rájuk ununk majd, annyi medve jön elő mindenhonnan :)
Törlés