A csoki jó, a chilis csoki még
jobb ☺ A nagyon csokis-chilis
dolgok meg aztán egészen nagyon jók.... a muffin is jó, ha csokisan készül,
akkor nagyon hamar el tud párologni a tányérról. Ebben a sütiben mindenféle
megjelenési formájú, ám szigorúan fekete
csokiféleség előfordul... ettől olyan ellenállhatatlan.
Hozzávalók:
12 dkg megolvasztott, de nem meleg
vaj
12 dkg kristálycukor
1 cs. vaniliás cukor
3 tojás
3 púpozott teáskanál holland
kakaópor átszitálva
15 dkg finomliszt
csipetnyi só
1 csapott teáskanál szódabikarbona
10 dkg csoki reszeleék vagy
törmelék
csokilencse a tetejére
Cayenne bors és/vagy chilis
olivaolaj tetszés szerint
Először az olvasztott vajat
kevertem ki a cukrokkal, csak kézzel, még gép sem kell hozzá. A jó muffin titka
állítólag az, hogy nem szabad nagyon kidolgozni. Akkor nem emelkedik meg.
Megfogadtam a tanácsot és hamarosan a tojásokat beletettem a tálba, kicsit
azokkal is átkevertem a masszát.
A lisztbe belekevertem a sót és a
szódabikarbonát, a kakaót is beleszitáltam és jól összekevertem az egészet. Ezt
adtam hozzá a tálban lévő vajas keverékhez, elkevertem a habverővel és végül a
csokitörmeléket is hozzákevertem. Egy kevés Cayenne borsot szórtam még bele.
Ez az adag 12 db normál muffinhoz
való. Ezt megfeleztem, de egy kicsit kisebb formákat választottam, így 9 db
muffinom lett. A felezésnél 1 tojást vettem, a fél tojás helyett 1-2
evőkanálnyi tejet tettem bele.
Kis szilikon formákat kivajaztam
és azokba két kiskanál segítségével szétosztottam a masszát. A csokilencsét a
tetejükre szórtam.
A sütőt előmelegítettem 180ºC-ra légkeveréssel és 5-8 percig
ezen a hőfokon sütöttem a muffinokat. Ennyi idő alatt elkezdtek emelkedni, így
visszavettem a hőfokot 160ºC-ra és még
18-20 percig sütöttem.
Kicsit hagytam hűlni, majd papírkapszlikba tettem a sütiket. Ha enm
lenne elég csokis, a tetejére még tehetünk egy kis csokiöntetet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése