Visszatértem ahhoz a jól bevált
gyakorlathoz, hogy hetente készítek valamilyen tészta ételt. Egyszerűen
hiányzik, ha nem így teszek. Ez tehát egy újabb „heti pasta”.... nem kell
túlbonyolítani, most is nagyon egyszerűen és gyorsan előállt a finom ebéd. Sőt,
előre is gondolkodván a maradékot már úgy tettem félre, hogy kicsit más
formában születhessen újjá.
25 dkg durum tortiglioni vagy más
rövid tészta
½ szál ízletes kolbász vékonyra
szeletelve – Dárdás lángoltat tettem most
5-6 db rákfarok
½ piros kaliforniai paprika
1 gerezd vékonyra szeletelt
fokhagyma
pirospaprika
frissen őrölt bors
olivaolaj és citromlé keveréke
só
Grana Padano forgácsok
Másnap
Gouda sajt
koktélparadicsomok
A kolbász és a rákfarok együttes
ízhatásáról olvastam már, ezért feltétlenül meg akartam kóstolni. Ehhez elég
volt ez a mennyiség a rákfarokból, mert azt nem szándékoztam eltenni másnapra. És
tényleg... remekül kiegészítik egymást.
A tésztát bő sós vízben az előírt
idő alatt al dente-re főztem.
Közben olivaolajra dobtam a
fokhagymát, éppen csak megfuttattam, majd beletettem a felkarikázott kolbászt
és a nagyobb darabokra vágott paprikát. Jól megpirítottam, félrehúztam és megszórtam a
pirospaprikával. Ekkor tettem bele az
előzőleg kiolvasztott rákfarkakat és pár perc alatt készre sütöttem őket.
Közben vettem el néhány kanálnyit a tészta főzővizéből, azzal tettem a mártást
krémesebbé.
A tésztát leszűrtem és a forró
mártásra borítottam. Az edény alaposan megráztam, hogy jól elkeveredjen minden.
Előmelegített tányérba szedtem, kiválogattam a rákokat, ráöntöttem a citromos olivaolajat és a tetejére szórtam a Padano forgácsokat. Végül visszatettem a rákfarkakat is a tetejére.
A tészta másik felében így csak a
kolbász karikák voltak már. Úgy, ahogy volt hűtőbe került és másnap egy új
ételként került az asztalra.
Átmelegítettem, kis serpenyőbe
tettem és a tetejére reszeltem egy jókora adag Gouda sajtot és félbevágott koktélparadicsomokkal díszítettem. A sütőben átforrósítottam, a grill
alatt megolvasztottam a sajtot és a serpenyőben tálaltam még sistergősen. Frissen
őröltem rá feketeborsot.
Mind a két változat nagyon finom
volt, nem azt mondom, hogy teljesen új étel lett másnapra, de mégis kicsit más
volt. A Gouda a legjobb ilyen ráolvasztásra, ezt újfent megállapítottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése