Kompót helyett ezt a natúr, az
alma valóját megőrző, sőt felerősítő megoldást nagyon szeretem Az alma önmagát
adja, nem kell hozzá az égvilágon semmi, a fűszerek is csak extrák.
Ilyenkorra az almák már
veszítenek nedvességükből, nem mindig jó nyersen enni őket. Az ilyen darabokból
szinte mindig elkészítem ezt a – nevezhetjük köretnek, de akár desszertnek is –
finomságot. De friss almából is lehet, sőt... körtéből is ☺
2 – 3 db alma (Idaredből szeretem
a legjobban)
1 darabka fahéj
1 csillagánizs
1 zöld kardamom hüvely kicsit
megszurkálva
szárított hibiszkusz virág
Az almákat meghámoztam, negyedbe
vágtam, kimagoztam, majd a negyedeket 3 darabra vágtam. Elkezdtem belepakolni
egy kisebb tűzálló tálba. Egy alma után szórtam 3-4 hibiszkusz virágot,
elhelyeztem valamelyik illatos fűszert, majd ment a következő alma. Amikor
minden elfogyott, rátettem a tál tetejét és ment a mikróba (1000 watt) 6
percre. Úgy számolhatunk, hogy almánként 2 perc szükséges.
Ne rakjuk nagyon tele az edényt,
mert ahogy forr, kihabozhat belőle. Amikor kész, egyszerűen ott kell hagyni,
ahol van, vagy kivehetjük és hagyjuk kihűlni. A tál alján összegyűlt levet a
gyümölcsdarabok visszaszívják mire kihűl az egész és egy csodás, rózsaszín
illatos különlegesség lesz belőle.
Az csak hab a tortán, hogy semmi
plusz cukrot nem igényel, tökéletesen elég az alma természetes cukortartalma.
Minden íz benne marad, olyannyira, hogy ha csak úgy natúr készítjük el, akkor
is nagyon finom. A fűszerekkel csak még különlegesebbé tehetjük.
Hűtőben pár napig tökéletesen eltartható.
Hűtőben pár napig tökéletesen eltartható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése