Ezt az ételt igazán nagyon
szeretem és azokon a napokon, amikor nincs mód vagy kedv főzőcskézni,
tökéletes ebéd tud lenni. Egy-két kiegészítő azért dukál hozzá, ami jelen
esetben egy téli nyers ízbomba saláta. A saláta miatt teszem fel a bejegyzést, mert a tekert
kolbászhoz nemigen kell mankó ☺
1 db 125 grammos fagyasztott
leveles tészta lap
2 db csípős Puszta debreceni
kolbász
tojás sárgája a kenéshez
1 alma (Idared vagy Jonagored)
1 fél marék dió durvára törve és
megpörkölve
vékonyra szeletelt lila káposzta
balzsamecet vagy sherry ecet
hidegen sajtolt repceolaj
frissen őrölt bors
só
A leveles tésztát egyszerűen csak
kinyújtottam, kettévágtam hosszában és mindkettőbe beletekertem egy – egy
kolbászt. Megkentem tojás sárgájával és légkeveréssel 180ºC-on kb. 20-25 perc alatt szép
pirosra sütöttem.
Közben elkészítettem a salátát: a
lila káposztát nagyon vékonyra szeleteltem és megsóztam, jól összeforgattam. A
diót szárazon megpörköltem egy kis serpenyőben.
Az almát negyedekre vágtam, magházát
eltávolítottam. 1 negyed cikket félretettem, a többit meghámoztam és nagy lyukú
reszelőn lereszeltem.
A reszelt almát összekevertem a
káposztával, meglocsoltam az olajjal, ecettel, sóval, borssal megszórtam és
kézzel összeforgattam.
Tányérra tettem a megsült
kolbászt, mellé halmoztam a salátát. A tetejére szórtam a pörkölt diót, majd a
félretett almából hajszál vékony szeleteket vágtam, ezzel díszítettem. Finom
volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése