Nagyon nagy kedvencem a paella.... ezt is lehet bátran
variálni, kiválóan alkalmas az otthon fellelhető alapanyagok felhasználására.
Így voltam most én is a fél szál kolbásszal és a fagyasztóban lévő néhány
brokkoli rózsával. Ráadásul egy számomra új blogos játék a "Lássunk világot a konyhában" LVK 3. fordulójához is passzol, melynek házigazdája a Habverő és Fakanál blog. A téma természetesen Spanyolország.
1 pohár Arborio vagy más, kerek szemű rizs (eredetileg paella rizs kellene)
½ - 1 szál csípós Chorizo kolbász
néhány brokkoli rózsa
1 marék kesudió
1 marék zöldborsó
paella fűszerkeverékből (a legtöbb fűszerszaküzletben kapható) készült "alaplé"
fokhagyma vékonyra szeletelve
vöröshagymakrém
1 szárított csilipaprika
só
frissen őrölt fekete bors
pimento paprika (füstölt pirospaprika őrlemény)
pimento paprika (füstölt pirospaprika őrlemény)
Egy nagy méretű serpenyőben
feltettem egy kis oliva olajon a felkarikázott kolbászt és megpirítottam.
Kiszedtem őket és a visszamaradt zsiradékra ment a hagymakrém és a fokhagyma,
majd beleöntöttem a rizst és jól átforgattam. Felöntöttem az alaplével, beleszórtam
a zöldborsót, a megpirított kesudiót és elkevertem. Forrás után már nem nyúltam
hozzá, hanem szép lassú lángon hagytam készre főni.
A paella úgy jó, ha az alja
kicsit odakap. Nem kell nyilván szénné égetni, de egy kis pír csak jót tesz
neki.
Amikor már majdnem jó volt,
visszatettem a kolbászt, végül a tetejére tettem a brokkolit, melyet szeletekre
vágtam. Fedővel letakarva pihentettem 5 – 10 percig, aztán lehetett tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése