ezzel a zseniális bor- sör vagy bármi más korcsolyával
kívánok Nektek nagyon boldog újévet. 2020-ban is folytatjuk ☺
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2019. december 31.
Majonézes cékla saláta
Igazság szerint ez messze nem
újdonság, de annyi mindent elfelejt az ember, ami régen volt, régen ízlett.
Kell egy impulzus, valami, ami felidézi, előhozza ezeket a régi dolgokat. Ez
most a Hold utcában a Buja Disznók volt. Ott volt hasonló cékla saláta, ami
ízlett és egyből meg kellett csinálnom valami hasonlót.
2019. december 30.
Gesztenyés – rumos meggyes tekert kalács
Így karácsony után, szilveszter
előtt idő is, kedv is van a sütögetésre. A mákos és diós bejglik elfogytak, de
valami még kellene..... ☺. Gesztenye
és rumos meggy – nyerő páros, és ha már bejgli szezon, legyen tekert kalács.
2019. december 20.
Csíkos farfalle rákmártással
Ajándékba kaptam ezt a gyönyörű, céklával csíkosra színezett
farfalle tésztát. Rögtön tudtam, hogy valamilyen pasztell színű tejszínes
mártást fogok készíteni hozzá. Egy rákmártásra esett a választásom.
2019. december 2.
Aranygaluska
Mi mással is kezdhetném ezt az év
utolsó hónapját, mint ezzel az aranyszínű, illatos diós csodával? Nagymamám olvasztott vajban megmártott
evőkanállal szaggatta, így valóban galuskák lettek, sorakoztak szépen a
tepsiben, hol szabályosan, hol girbe-gurbán. Így tettem hát én is.
2019. november 10.
Pirított pulykamáj snidlinges krumplipürével
A máj, mint alapanyag hirtelen és
hevesen szokott felmerülni ebéd ötletként és akkor azonnal kell ☺ A családi hagyomány pedig azt
kívánja meg, hogy ez férfimunka legyen, ahogy mindig is.
2019. október 20.
Rakott kel
az én rakott kelem. Mert mindenki
másképp csinálja ezt is. A családban hatalmas kerek tűzálló tálban készült
mindig, most egy kisebb tepsivel gyártottam csak. Így is 5 adag lett belőle.
2019. szeptember 1.
Kacsazúza pörkölt
hmmm, ez is régóta a
bakancslistámon volt már. Nemrégen lett csak kuktám, anélkül esélytelen. Ma
jött el a nagy nap, miután a Nagycsarnokban csodaszép friss kacsazúzára
bukkantam.
2019. augusztus 27.
Ratatouille - vasalt karajjal
alias francia „lecsó” vagy valami
hasonló sült ma a hosszúra nyúlt nyári blogszünet után. A nyár végének színei,
ízei kerültek bele. Viszonylag szárazabbra hagytam, nem öntöttem nyakon
darabolt paradicsommal, mert vasalt karaj sült hozzá és isteni macedón ajvár
került mellé.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)