2019. december 31.

Camembert leveles tésztában


ezzel a zseniális bor- sör vagy bármi más korcsolyával kívánok Nektek nagyon boldog újévet. 2020-ban is folytatjuk ☺


Majonézes cékla saláta


Igazság szerint ez messze nem újdonság, de annyi mindent elfelejt az ember, ami régen volt, régen ízlett. Kell egy impulzus, valami, ami felidézi, előhozza ezeket a régi dolgokat. Ez most a Hold utcában a Buja Disznók volt.  Ott volt hasonló cékla saláta, ami ízlett és egyből meg kellett csinálnom valami hasonlót.


2019. december 30.

Gesztenyés – rumos meggyes tekert kalács


Így karácsony után, szilveszter előtt idő is, kedv is van a sütögetésre. A mákos és diós bejglik elfogytak, de valami még kellene..... ☺. Gesztenye és rumos meggy – nyerő páros, és ha már bejgli szezon, legyen tekert kalács.


2019. december 20.

Csíkos farfalle rákmártással


Ajándékba kaptam ezt a gyönyörű, céklával csíkosra színezett farfalle tésztát. Rögtön tudtam, hogy valamilyen pasztell színű tejszínes mártást fogok készíteni hozzá. Egy rákmártásra esett a választásom.


2019. december 2.

Aranygaluska


Mi mással is kezdhetném ezt az év utolsó hónapját, mint ezzel az aranyszínű, illatos diós csodával?  Nagymamám olvasztott vajban megmártott evőkanállal szaggatta, így valóban galuskák lettek, sorakoztak szépen a tepsiben, hol szabályosan, hol girbe-gurbán. Így tettem hát én is.


2019. november 10.

Pirított pulykamáj snidlinges krumplipürével


A máj, mint alapanyag hirtelen és hevesen szokott felmerülni ebéd ötletként és akkor azonnal kell A családi hagyomány pedig azt kívánja meg, hogy ez férfimunka legyen, ahogy mindig is.


2019. október 20.

Rakott kel


az én rakott kelem. Mert mindenki másképp csinálja ezt is. A családban hatalmas kerek tűzálló tálban készült mindig, most egy kisebb tepsivel gyártottam csak. Így is 5 adag lett belőle.


2019. szeptember 1.

Kacsazúza pörkölt


hmmm, ez is régóta a bakancslistámon volt már. Nemrégen lett csak kuktám, anélkül esélytelen. Ma jött el a nagy nap, miután a Nagycsarnokban csodaszép friss kacsazúzára bukkantam.


2019. augusztus 27.

Ratatouille - vasalt karajjal


alias francia „lecsó” vagy valami hasonló sült ma a hosszúra nyúlt nyári blogszünet után. A nyár végének színei, ízei kerültek bele. Viszonylag szárazabbra hagytam, nem öntöttem nyakon darabolt paradicsommal, mert vasalt karaj sült hozzá és isteni macedón ajvár került mellé.