Az omlett nagyon egyszerű,
gyorsan elkészíthető és tetszés szerint variálható. Tipikusan beledobálhatunk
sok olyan dolgot, amit a hűtőben találunk, ami esetleg a hétvégi ebédből megmaradt.
Ezt tettem én is, az összetétel teljesen alkalom szerű.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2014. június 19.
2014. június 16.
Cukkini főzelék polenta „virággal”
Az utóbbi években teljesen leszoktam a főzelékekről. A
hagyományos ízek és állagok már nem
nyújtottak semmilyen élményt, ezért más módon használtam fel az általam nagyon
kedvelt zöldségféléket.
Fordult azonban a kocka és ma úgy
döntöttem, Szatmári Feri nyomdokaiba lépek, az ő újszerű íz- és eljárás
kombinációi izgalmasnak ígérkeznek. Egy ideje már figyelemmel kísérem a
tevékenységét, most jött el a pillanat, hogy valami hasonlót és is elkövessek.
2014. június 2.
Olivás - túrós pogácsa
Hála Édesanyám receptgyűjtő
szenvedélyének (nem is tudom, kitől örököltem ☺ ) ez a pogácsa telitalálat lett.
Időnként rendezgeti a gyűjteményt, lapozgat a megsárgult, újságokból
kitépkedett lapok között és akkor előkerül valami újdonság, kiválaszt egyet és
jön a próba sütés. Ez történt náluk, így én már a kóstolt, kipróbált receptet
készítettem el, természetesen kicsit hozzáadtam magamból.
2014. május 28.
Paradicsom-tészta-kéksajt – 3 jó dolog...
... a tányéron egy újabb ízletes
hármas... megint Hugh Fearnley Whittingstall nyomdokain, csak egy kicsi
változtatással ☺
Ez az étel még a télen került fel
a bakancslistámra... amikor láttam, milyen csodásan néz ki a színes kis
koktélparadicsomokkal. Az ízében biztos voltam, hogy csak jó lehet.
2014. május 25.
Mór cukkini saláta
A Szakácskönyvtár sorozat Spanyol
konyha kötetére már régebben szert tettem, de valahogy a polcon felejtődött.
Láttam azonban a Rick Stein féle spanyol sorozatot és eszembe jutott a dolog...
azóta egyik kedvencem lett ☺.
2014. május 22.
Epres-túrós minipalacsinta
Minden együtt van... eper a
hűtőben, krémtúró kikeverve, menta cserépben a balkonon, az új, 12 cm-es mini palacsinta sütő pedig ugrásra készen várja a nagy beavatást ☺
2014. május 20.
Káposztás leves oregánós pirítóssal
igen, káposztás... mert nem a
klasszikus káposzta leves, nem is a frankfurti, pedig abból eredezik... de
inkább egy friss, üde, kapor és citrom illatú nyárleves lett belőle. A grillen
megpirított, olivaolajjal megkent és oregánóval megszórt pirítós pedig csak
fokozta a hatást ☺
2014. május 18.
Rántott csirkemell kapros újkrumplival
Itt az újkrumpli szezon, sőt, már
vadászni kell az egészen apró szemű krumplikra. Hagyományosan nálunk ilyenkor
legalább egyszer elkészül ez a klasszikus... de nem egészen így ☺. Petrezselyemmel szokott jól
megszórva lenni az újkrumpli, de nemrégen láttam Jamie Oliver egyik műsorában
ezt a kapros változatot. Meg kellett kóstolni.
2014. május 14.
Epres - spárgás rizottó
... és még valami, ami újdonság
volt számomra. Szép, sárga színű, különlegesség... a sárga cékla. Eddig csak
láttam, de kóstolni nem volt alkalmam, most viszont megláttam a piacon, így 1
db-ot rögtön meg is vettem. Az eper – spárga párost pedig Cheffeleség-nél
láttam korábban, azóta is fentem rá a fogam ☺
Összehoztam hát a két dolgot egy
csodás, vidám színű friss, könnyű rizottóban:
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)