2014. június 19.

Omlett újkrumplival

Az omlett nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető és tetszés szerint variálható. Tipikusan beledobálhatunk sok olyan dolgot, amit a hűtőben találunk, ami esetleg a hétvégi ebédből megmaradt. Ezt tettem én is, az összetétel teljesen alkalom szerű.


2014. június 16.

Cukkini főzelék polenta „virággal”

Az utóbbi években teljesen leszoktam a főzelékekről. A hagyományos ízek és állagok  már nem nyújtottak semmilyen élményt, ezért más módon használtam fel az általam nagyon kedvelt zöldségféléket.
Fordult azonban a kocka és ma úgy döntöttem, Szatmári Feri nyomdokaiba lépek, az ő újszerű íz- és eljárás kombinációi izgalmasnak ígérkeznek. Egy ideje már figyelemmel kísérem a tevékenységét, most jött el a pillanat, hogy valami hasonlót és is elkövessek.


2014. június 2.

Olivás - túrós pogácsa

Hála Édesanyám receptgyűjtő szenvedélyének (nem is tudom, kitől örököltem ☺ ) ez a pogácsa telitalálat lett. Időnként rendezgeti a gyűjteményt, lapozgat a megsárgult, újságokból kitépkedett lapok között és akkor előkerül valami újdonság, kiválaszt egyet és jön a próba sütés. Ez történt náluk, így én már a kóstolt, kipróbált receptet készítettem el, természetesen kicsit hozzáadtam magamból.


2014. május 28.

Paradicsom-tészta-kéksajt – 3 jó dolog...

... a tányéron egy újabb ízletes hármas... megint Hugh Fearnley Whittingstall nyomdokain, csak egy kicsi változtatással ☺
Ez az étel még a télen került fel a bakancslistámra... amikor láttam, milyen csodásan néz ki a színes kis koktélparadicsomokkal. Az ízében biztos voltam, hogy csak jó lehet.


2014. május 25.

Mór cukkini saláta

A Szakácskönyvtár sorozat Spanyol konyha kötetére már régebben szert tettem, de valahogy a polcon felejtődött. Láttam azonban a Rick Stein féle spanyol sorozatot és eszembe jutott a dolog... azóta egyik kedvencem lett ☺.


2014. május 22.

Epres-túrós minipalacsinta

Minden együtt van... eper a hűtőben, krémtúró kikeverve, menta cserépben a balkonon,  az új, 12 cm-es mini palacsinta sütő pedig ugrásra készen várja a nagy beavatást ☺


2014. május 20.

Káposztás leves oregánós pirítóssal

igen, káposztás... mert nem a klasszikus káposzta leves, nem is a frankfurti, pedig abból eredezik... de inkább egy friss, üde, kapor és citrom illatú nyárleves lett belőle. A grillen megpirított, olivaolajjal megkent és oregánóval megszórt pirítós pedig csak fokozta a hatást ☺


2014. május 18.

Rántott csirkemell kapros újkrumplival

Itt az újkrumpli szezon, sőt, már vadászni kell az egészen apró szemű krumplikra. Hagyományosan nálunk ilyenkor legalább egyszer elkészül ez a klasszikus... de nem egészen így ☺. Petrezselyemmel szokott jól megszórva lenni az újkrumpli, de nemrégen láttam Jamie Oliver egyik műsorában ezt a kapros változatot. Meg kellett kóstolni.


2014. május 14.

Epres - spárgás rizottó

... és még valami, ami újdonság volt számomra. Szép, sárga színű, különlegesség... a sárga cékla. Eddig csak láttam, de kóstolni nem volt alkalmam, most viszont megláttam a piacon, így 1 db-ot rögtön meg is vettem. Az eper – spárga párost pedig Cheffeleség-nél láttam korábban, azóta is fentem rá a fogam ☺
Összehoztam hát a két dolgot egy csodás, vidám színű friss, könnyű rizottóban: