Az idén ritka vendég volt nálunk
az avokádó. Igen borsos áron adták, úgy kellett vadászni az időnként előforduló
barátságosabb árfekvésű darabokra. Ezen alkalmak egyikén fekete ráncos héjú gyümölcsöket
találtunk. Egy egyszerű joghurtos krémet készítettem belőle, amit a bőrszerű
héjba visszatöltve tálaltam.
Hozzávalók:
avokádó
görög joghurt
fokhagyma (por)
fekete bors
lime lé
oliva olaj
Az avokádót hosszában bevágtam a
mag körül, majd megcsavarva ketté választottam. Kiszedtem a magot és nagyon
alaposan kanállal kikapartam a húst. A zöld rész a legfinomabb,
legtartalmasabb. Ezt a fekeet rücskös héjút jóval könnyebb kikaparni a szinte
bőrszerű vastag héjból.
Ment minden az aprítógépbe és
pillanatok alatt elkészült a finom kence. Piritóssal egy remek könnyű uzsonna
vagy vacsora. Másnapra már kicsit megbarnul, ezért lehetőleg csak annyit
készítsünk, ami rögtön elfogy. Egy kevés lila hagyma és néhány szelet hegyes erős paprika már csak extra volt a tetejére.
További avokádós receptek itt.
További avokádós receptek itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése