Harsogó tavaszi friss zöldekkel, retekkel, hagymával,
uborkával. A füstölt lazac a tormás dresszinggel már csak hab a tortán, de
egyben a lényeg is, az fogja össze és emeli ki az ízeket.
10 dkg szeletelt füstölt lazacfilé
½ kígyóuborka
4-5 db. retek
2 db zöldhagyma
a dresszinghez:
2 teáskanál majonézes torma
3-4 evőkanál görög joghurt
só
frissen őrölt fekete bors
pár csepp citromlé
hidegen sajtolt aranysárga repceolaj
1 teáskanál mák
Fontos, hogy a dresszingnek idő kell, hogy igazán
összeálljon, 1 órával korábban praktikus bekeverni.
Tányérra halmoztam a felszeletelt hozzávalókat és
rápötyögtettem a dresszinget. A végén szórtam a tetejére a mákot. Csodásan
kijönnek az ízek ! Több módon is ettem már a füstölt lazacot, de ebben az
összeállításban adja ki a legjobban az ízét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése